Μουσικό Εργαστήρι Σαντορίνης


Το Μουσικό Εργαστήρι Σαντορίνης εντάσσεται στις δραστηριότητες του Συνδέσμου Φίλων των Νησιών και της Θάλασσας.

Την σχολική χρονιά 2015-2016 λειτουργούν τα εξής τμήματα:

Μουσικοκινητική αγωγή Orff
Στις ομάδες της μουσικοκινητικής αγωγής Orff τα παιδιά 3-9 ετών (χωρισμένα σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους) έρχονται σε πρώτη επαφή με τη μουσική και την κίνηση. Μέσω του παιχνιδιού και της δημιουργικής έκφρασης γνωρίζουν τα στοιχεία της μουσικής και αποκτούν γερά μουσικά θεμέλια. Παίζουν μουσική με τα όργανα της ορχήστρας Orff (ξυλόφωνα, μεταλόφωνα, κρουστά κ.α.), με φλογέρες και με αυτοσχέδια μουσικά όργανα.

Παιδική ορχήστρα Orff
Στην παιδική ορχήστρα, τα παιδιά ηλικίας 10 ετών και άνω, χρησιμοποιούν τα όργανα της ορχήστρας Orff, αλλά και πιο «κλασσικά» όργανα όπως πιάνο, κιθάρα, φλογέρες, βιολί κ.λ.π., δημιουργούν το δικό τους ρεπερτόριο, βιώνουν τη χαρά της μουσικής έκφρασης και ζουν την εμπειρία της μουσικής εκτέλεσης μπροστά σε κοινό.

Τμήμα φλογέρας ενηλίκων

Ταχύρυθμο πρόγραμμα εκμάθησης φλογέρας για τους μαθητές της ορχήστρας αλλά και ενήλικες που δίνει τη δυνατότητα για άμεση εκτέλεση ρεπερτορίου μέσα σε μουσικό σύνολο. Δεν απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις. Κάθε μαθητής ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα μελέτης και όλοι μαζί εντάσσονται στο μουσικό συνολο φλογέρας. Το ρεπερτόριο του συνόλου περιλαμβάνει επιλογές από την μπαρόκ και την κλασική μουσική, αλλά και επιλογές από πιο σύγχρονα ακούσματα.

Τμήμα ακορντεόν

Παιδικό τμήμα σύγχρονου αρμονίου

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη δασκάλα.


Πρόγραμμα μαθημάτων Οκτ - Νοε - Δεκ 2015Πρόγραμμα μαθημάτων Ιαν - Φεβ - Μαρ 2016