Μουσικοπαιχνιδίσματα

Μουσικοκινητική αγωγή Orff
(για ομάδες 4-7 παιδιών ηλικίας 3-8 ετών)


Η μουσικοκινητική αγωγή Orff είναι ο ιδανικός τρόπος για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη μουσική.
Μέσα από το παιχνίδι και με τη χρήση ευκολόπαιχτων μουσικών οργάνων (μεταλλόφωνα, τύμπανα, μαράκες, πιατίνια κ.α.) τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους μουσικά σύνολα και συνθέτουν τις δικές τους μουσικές.
Ακούγοντας, παίζοντας και αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε διάφορα είδη μουσικής τα παιδιά εισάγονται βιωματικά στο θαυμαστό κόσμο της μουσικής, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν την δημιουργικότητα την φαντασία, την κριτική ικανότητα την αυτοσυγκέντρωση κ.α.
Μαζέψτε λοιπόν τους φίλους σας και οργανώστε τη δική σας ομάδα Orff στο σπίτι σας. Το μάθημα μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε χώρο, ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο. Τα όργανα και το εποπτικό υλικό παρέχονται από την δασκάλα.

Ορχήστρα Orff
(για ομάδες 3-5 παιδιών ηλικίας 6-12 ετών)

Σε μια ορχήστρα Orff τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα μουσικό σύνολο.
Μαθαίνουν να διαβάζουν και να παίζουν μουσική μέσα από το παιχνίδι, συνδυάζοντας την θεωρία της μουσικής με την μουσική εκτέλεση.
Τα βασικά όργανα που διδάσκονται είναι η φλογέρα και τα μελωδικά κρουστά (ξυλόφωνο, μεταλλόφωνο) , με τα οποία δημιουργούν τις δικές τους ενορχηστρώσεις. Τα παιδιά που παίζουν έστω και λίγο κάποιο άλλο μουσικό όργανο μπορούν να το χρησιμοποιήσουν στην ορχήστρα.
Δημιιουργήστε τη δική σας ορχήστρα Orff με τους φίλους σας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη δασκάλα.

Εάν οι φίλοι σας δεν σας ακολουθούν στις μουσικές σας αναζητήσεις, κάποια άλλη ομάδα ίσως περιμένει τη συμμετοχή σας! Επικοινωνήστε μαζί μας για να την ανακαλύψετε.